Jidášovo ucho sušené 100g

245 Kč
Skladem (2 ks)

Jidášovo ucho (Auricularia) 100g

Sušené jidásovo ucho je ceněné zejména v asijské kuchyni. Má vynikající křupavou texturu, kterou oceníte jak do salátů, ale i teplých pokrmů. Má neutrální chuť a bezvadně absorbuje chutě. Proto je dobré ho doplnit výraznější omáčkou, dresingem či marinádou.

Obsahuje velké množství minerálních látek, vitamínů, polysacharidů - beta glukanů i vlákniny. Mírně ředí krev proto, pokud se chystáte na dlouhou cestu letadlem či autem, salát z jidášova ucha je velmi dobrý nápad.

Další 

Obsah balení: Sušená Auricularia 100g

Hmotnost balení: 100g

Neobsahuje kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.Bioaktivní složky:

  • Polysacharidy – β-1-3 glukany, AAP-3-1
  • Aminokyseliny a bílkoviny
  • Melanin
  • Polyfenoly, flavonoidy
  • Minerální stopové prvky
  • Vitamíny skupiny B
  • Vitamín D

Jak připravit jidášovo ucho:

Požadované množství zalijte vroucí vodou a nechte je 30 minut nabobtnat. 

Doporučená doba vaření je 10–15 min. Poté můžete houbu použít ve studené i teplé kuchyni.

 

Tip na svěží letní úpravu: Salát s Jidášovým uchem

Ingredience:

  • 100 g sušeného jidášova ucha 
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce opražených sezamových semínek
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • Špetka soli a pepře podle chuti

 

Sušené jidášovo ucho, namočte ho do teplé vody na přibližně 30 minut, dokud nezměkne. Poté ho krátce povařte a nakrájejte na menší kousky.

Ve velké míse smíchejte jidášovo ucho s nakrájenou jarní cibulkou a ostatními ingrediencemi, promíchejte, posypte sezamovými semínky a podávejte.

Kód Kód: 4230
Kategorie: Nakládané a sušené houby

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

© 2017 LesHoubeles
všechna práva vyhrazena
kamenná prodejna:
Růžová 7 | 110 00 Praha 1
po - pá 9:30 - 18:00
so 11:00 - 16:00
kontakt:
+420 604 288 601
leshoubeles@gmail.com

sledujte nás

Shoptet.czVytvořil Shoptet

po - pá viz kontakty
+420 604 288 601