Jidášovo ucho (Auricularia) 100g
Sušené jidásovo ucho je ceněné zejména v asijské kuchyni. Má vynikající křupavou texturu, kterou oceníte jak do salátů, ale i teplých pokrmů. Má neutrální chuť a bezvadně absorbuje chutě. Proto je dobré ho doplnit výraznější omáčkou, dresingem či marinádou.
Obsahuje velké množství minerálních látek, vitamínů, polysacharidů - beta glukanů i vlákniny. Mírně ředí krev proto, pokud se chystáte na dlouhou cestu letadlem či autem, salát z jidášova ucha je velmi dobrý nápad.
Další
Hmotnost balení: 100g
Neobsahuje kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.Bioaktivní složky:
- Polysacharidy – β-1-3 glukany, AAP-3-1
- Aminokyseliny a bílkoviny
- Melanin
- Polyfenoly, flavonoidy
- Minerální stopové prvky
- Vitamíny skupiny B
- Vitamín D
Jak připravit jidášovo ucho:
Požadované množství zalijte vroucí vodou a nechte je 30 minut nabobtnat.
Doporučená doba vaření je 10–15 min. Poté můžete houbu použít ve studené i teplé kuchyni.
Tip na svěží letní úpravu: Salát s Jidášovým uchem
Ingredience:
- 100 g sušeného jidášova ucha
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 lžíce opražených sezamových semínek
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- Špetka soli a pepře podle chuti
Sušené jidášovo ucho, namočte ho do teplé vody na přibližně 30 minut, dokud nezměkne. Poté ho krátce povařte a nakrájejte na menší kousky.
Ve velké míse smíchejte jidášovo ucho s nakrájenou jarní cibulkou a ostatními ingrediencemi, promíchejte, posypte sezamovými semínky a podávejte.
Kód | Kód: 4230 |
---|---|
Kategorie: | Nakládané a sušené houby |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.