Staročeský kuba - směs sušeného stročka a lesních hub

Směs sušeného stročka trubkovitého a lesních hub, ideální na staročeskou štědrovečerní specialitu houbového kubu!

Dostupnost Skladem (17 ks)
Můžeme doručit do:
7.11.2025
Možnosti doručení
Kód: 1903
170 Kč
Staročeský kuba - směs sušeného stročka a lesních hub
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
13 let zkušeností
13 let zkušeností
tak dlouho již působím na trhu
-10 % na první nákup
-10 % na první nákup
pokud se u nás zaregistrujete
Podpora lokálních výrobců
Podpora lokálních výrobců
poctivá ruční práce

Staročeský kuba směs sušeného stročka trubkovitého a lesních hub

(stroček trubkovitý,hřib smrkový, hřib dubový, hřib hnědý, kozák březový)

Z naší pečlivě namíchané směsi stročka trubkovitého a dalších aromatických lesních hub připravíte tradiční pochoutku štědrovečerního stolu - houbového kubu. Užít si ji můžete ale i mimo Vánoce. Přidejte ji do italského rizota nebo do smetanové omáčky k restovaným kuřecím prsům. Věřte, že budete překvapeni jedinečnou chutí a vůní této vyjímečné houbové směsi. Zcela jinou dimenzi získá i obyčejná bramboračka, když do ní přidáte tuto směs.
Pro maximální zachování chuti a aroma jsou všechny naše houby sušené šetrným způsobem.
 
Složení: stroček trubkovitý,hřib smrkový, hřib dubový, hřib hnědý, kozák březový
Hmotnost: 50g
Výrobce: Ing. Stanislav Bečvář (IČO: 72114797), Forest Produce, A . Tragera 14, České Budějovice
Země původu : ČR
 
  
A zde je náš odzkoušený recept:
- 250g ječných krup zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme lžíci soli a lžíci jablečného octa a necháme 24 hodin při pokojové teplotě fermentovat
- poté kroupy propláchneme a krátce povaříme (pro výraznější chuť přidáme kostku zeleninového bujónu), slijeme vodu, omastíme lžící sádla nebo trochou oleje 
- rozpálíme pánev s 1 lžící sádla nebo rostlinného oleje
- přidáme najemno nakrájenou 1 střední cibuli a restujeme do zlatova
- přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, krátce orestujeme
- poté přidáme cca 30g směsi na kubu, kterou si předem na 1 hodinu namočíme, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme, aby houby změkly
- přidáme uvařené kroupy a lžíci majoránky
- necháme směr provařit, případně dochutíme solí a pepřem
- hotovou směs naplníme do sádlem vymazaného pekáče a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 20 minut.
Na výsledek se těšíme celý rok!

Doplňkové parametry

Kategorie: Nakládané a sušené houby
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola