Jeřabinový džem
Jedlé jeřabiny dnes nejsou v kuchyni moc rozšířené, ale naše prababičky dobře věděly, jak zpracovávat toto zajímavé ovoce. Původní sladkoplodé jeřáby prý našli pasáčci v obci Ostružná v Jeseníkách. Jeřabinky, nebo také jeřábky, se používaly do marmelád, vařily se z nich šťávy. Plody jeřábu obsahují velké množství vitamínu C, kyselinu jablečnou, flavonoidy, železo, vápník a jód. Pro svůj přirozený obsah pektinů již do marmelády další nepřidáváme.
Skladujte v suchu a temnu, v teplotách do 25°C, po otevření uchovávejte v chladu při 6°C a spotřebujte do 3 dnů.
Bezlepkový výrobek
Hmotnost: 175 g
Složení: dřeň z jedlých jeřabin (50%), cukr
Výrobce: Via Delicia, Zábřeh na Moravě
Kód | Kód: 1747 |
---|---|
Kategorie: | Dobroty z lesního ovoce |
Hmotnost: | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář